Een schonere wereld, begint bij jezelf!

Tegenwoordig zien we het steeds meer voorbij komen in het nieuws en krijgen we het te horen van vele mensen, we zijn slecht bezig met het milieu. We stoten erg veel CO2 uitstoot, terwijl we er eigenlijk niets meer voor terug kunnen krijgen. In Nederland produceren we erg veel afval en stoten we vele uitlaatstoffen uit met onder andere motorische voertuigen en machines. Maar komt het nu alleen maar door de grote fabrieken dat we een hoge uitstoot hebben en slechter zijn voor het milieu, of kun je hier zelf ook al iets tegen doen? In dit blog wil ik er graag eens dieper met je op ingaan!

Het maken van bepaalde keuzes

De reden dat we erg veel energie verbruiken en daarmee CO2 uitstoten, komt doordat we als mensen bepaalde keuzes hebben gemaakt om gebruik te maken van bepaalde technologieën en machines. Het zullen vast niet altijd keuzes met negatieve intenties zijn geweest, maar moeten we nu wel dealen met de gevolgen hiervan. We kiezen ervoor om het onszelf makkelijk te maken door een pakket te laten bezorgen en deze weer gratis terug te sturen, de auto te pakken om de kinderen af te zetten en om bijvoorbeeld veel vlees te eten. Door al deze wensen te vervullen, zal er dus ook meer vervuiling ontstaan. Is het nu wel nodig dat we zo veeleisend zijn van onszelf?

Zorg dat je zelf de juiste stap neemt

Om zelf ervoor te zorgen dat het milieu al iets beter zal worden, kun je zelf de stap nemen! Zo zou je voor jezelf de afspraak kunnen maken om minder vlees te eten, maar dient je discipline net zo hard te werken bij het maken van de keuze tussen de fiets of de auto.

Een ander mooi voorbeeld is het scheiden van afval. Veel van ons afval kunnen we namelijk recyclen, maar maken we hier nog weinig gebruik van. Al het afval wat bij het restafval terecht komt verbranden we, waardoor we ook op dit gebied erg veel CO2 uitstoten en dus het milieu vervuilen. Je kunt een container huren in verschillende afvalsoorten bijvoorbeeld, zodat je er voor zorgt dat jouw afval optimaal gerecycled zal worden!

De voordelen van recyclen

Je gaat een container huren om te starten met recyclen. Inmiddels heb je ingezien dat er nog erg veel gedaan kan worden met jouw afval, waardoor je van plan bent om al je afval te gaan scheiden. Je wilt ervoor zorgen dat we producten gaan hergebruiken, zodat er niet onnodige nieuwe grondstoffen worden verspild. Wanneer iedereen op een gegeven moment zijn afval gaat scheiden, hoeven we dus ook niet meer nieuwe producten te ontwikkelen van grondstoffen, omdat de basis er al is!

Je kunt een container huren voor thuis, maar ook voor op de werkvloer. Door ook in je bedrijfsafval verschillende afvalstromen te scheiden, ben je verantwoord bezig. Neem snel de stap, zodat ook jij zorgt voor een schoner milieu!

spot_img