Het nieuwe normaal

Je kunt er niet omheen tegenwoordig, iedereen heeft het erover dat het de anderhalve meter samenleving het nieuwe normaal zou zijn. Afstand houden van anderen, geen handen meer schudden, mondkapjes in het ov, maar ook zo min mogelijk naar buiten gaan, niet samen naar de winkel, verplichte winkelmandjes of karretjes. Dit kan enorm frustrerend zijn omdat alles wat je je leven lang al gewend bent en normaal vind ineens totaal op zijn kop word gezet. Hoe gaan we hier het beste mee om?

Fysieke gebreken

Iedereen heeft het natuurlijk over het COVID-19 virus en de samenleving is opnieuw ingericht op basis van het besmettingsgevaar wat het virus met zich meebrengt, maar ook andere ziektes en fysieke gebreken zijn natuurlijk nog steeds aan de orde. Gelukkig is de zorg in Nederland ontzettend goed, zeker vergeleken met veel andere landen, dus we hoeven ons hier geen zorgen te maken. Iedereen kan getest worden maar ook nog steeds voor andere problemen bij dokters en ziekenhuizen terecht indien nodig. Voor ouderen die uit eigen veiligheidsoverweging niet teveel naar buiten kunnen of willen, is thuisbezoek bij veel huisartsen gelukkig ook mogelijk.

Maar ook bijvoorbeeld bij hoorproblemen kan je hulp krijgen ondanks dat je niet naar buiten kunt. Als je in een risicogroep valt en niet naar buiten kunt, is het mogelijk om gemakkelijk een afspraak te maken met een audicien aan huis. Normaal gesproken is dit al een hele uitkomst, maar nu komt het nog beter ui dat dit mogelijk is. De audiciens hebben namelijk gewoon dezelfde professionele apparatuur die ze normaal gesproken in vestigingen gebruiken, maar dan mobiel. Er kan dus gewoon een test gedaan worden en op basis daarvan een hoortoestel gemaakt, zodat jij alle zorg krijgt die je nodig hebt.

Het nieuwe normaal?

Het is ontzettend fijn dat er zo snel oplossingen zijn gemaakt voor de problemen die we in deze nieuwe samenleving onder ogen moeten komen. Maar mocht je je heir toch nog zorgen over maken, niet getreurd, op een dag zal alles weer zijn als vanouds. Het nieuwe normaal is waarschijnlijk maar tijdelijk, of er zal tenminste nog een hoop versoepeld worden de komende tijd. Voor nu is het belangrijk dat we stil blijven staan bij hoe goed ons land met de problemen om gaan, en dat er oplossingen zijn gemaakt zoals audiciens en huisartsbezoeken aan huis, zodat we allemaal juist in deze tijden goed gezond kunnen blijven. Want als er iets is wat we door deze situatie hebben geleerd met zijn allen is het dat gezondheid nog altijd het allerbelangrijkste is.

spot_img