Een eigen plekje voor de kleine bouwen

Net zoals een aanzienlijk groot deel van Nederland had ik de afgelopen weken lekker vakantie. Genieten is dat! Ik was echt toe aan een break van werk. Even terug naar mezelf en tijd spenderen aan mijn gezin. Daarom zie je een thema steeds terugkeren in mijn blogs van de afgelopen weken. Ik ben in mijn vakantie voornamelijk bezig geweest met het opknappen en opruimen van mijn tuin. Dat is namelijk zo’n ding geworden bij mij. Elke zondag zei ik wel stoer dat ik ermee aan de slag zou gaan, maar om eerlijk te zijn kwam er steeds niets van terecht. Ja, en dan moet je het op een gegeven moment wel doen in je vakantie.

Alles aan opgeruimd en wel

Eerst heb ik dus behoorlijk wat puin moeten ruimen. Als ik puin zeg, dan bedoel ik in dit geval voornamelijk het wieden van al het wild groeiende onkruid. Daarnaast waren een aantal tuinmeubels ook wel echt aan een goede schoonmaak of (in het ergste geval) aan vervanging toe. Toen ik dat allemaal op orde had gemaakt en de tuin opgeruimd was, besloot ik nog verder te gaan. Het was een goed moment om na te denken over nieuwe elementen in de tuin. Zo heb ik me verdiept in de mogelijkheden voor een overkapping en een zwembad. Ik werd zo enthousiast dat ik op een gegeven moment door het overvloed aan mogelijkheden en opties niet meer zo goed wist wat ik moest doen. De oplossing, mijn redder in nood, kwam uit een onverwachte hoek!

Het gezin staat centraal

Tijdens het nadenken over potentiële aanpassingen, dacht ik voornamelijk aan dingen die ik of mijn vrouw leuk zouden vinden. Ik was heel even vergeten dat je als vader natuurlijk de wensen van het gezin centraal moet zetten. Daar werd ik op hilarische wijze op gewezen door mijn kleinste. Zoonlief gaf aan dat hij echt toe was aan een eigen plekje, net zoals papa online zijn eigen plekje heeft. Ineens wist ik precies wat ik moest doen: ik besloot een eigen plekje voor de kleine te bouwen. 

Materiaal en een plan

Om het budgetvriendelijk te houden, heb ik pallethout gebruikt. Een goede vriend van mij heeft een eigen transportbedrijf. Hij moest pallets kopen, omdat de oude aan vervanging toe waren. Er was niets mis met het hout zelf. Daarom kon ik het materiaal goed gebruiken om een leuk plekje te bouwen voor die kleine. Samen met die dondersteen heb ik een tekening gemaakt hoe het hutje gebouwd moest worden. Dat was behoorlijk gezellig! Toen ik eenmaal een plan had, ben ik aan de slag gegaan. Inmiddels heeft mijn kleinste ook een eigen plekje en oh, wat is hij trots!

spot_img