Hoe combineer je bewegen met moeder zijn?

Als moeder zijnde kunnen er een hele hoop verschillende dingen steeds lastiger worden. Zo is het lastiger om op stap te gaan zonder je kinderen of om de juiste manier van beweging te krijgen. Natuurlijk ben je als moeder veel bezig met je kinderen en zal je zeker veel beweging krijgen, maar soms heb je meer behoefte aan een ander soort beweging. Hoe kun je dit dan het beste combineren met het moederschap?

Fietsen

Het voordeel aan een moeder zijn is dat je je kinderen ook gewoon mee kan nemen. Je zal samen met je kinderen kunnen gaan fietsen. Het kan zijn dat je kinderen hier nog te jong voor zijn. Dan kun je ervoor kiezen om een mamafiets te kopen. Een mamafiets is een fiets waar je je kinderen op een comfortabele manier kunt vervoer. Het is comfortabel voor jezelf en voor je kinderen en daarom is het goed om hier rekening mee te houden.

Een mamafiets is makkelijk te vinden en dit maakt het ook een stuk makkelijker om te gaan fietsen met je kinderen. Zo kun je een keer met je kinderen naar de winkel fietsen in plaats van met de auto. Je kan er ook voor kiezen om ze op de fiets naar school te brengen. Dit zijn allemaal voordelen voor jezelf, omdat je dan een heel stuk meer in beweging gaat komen.

Wandelen

Je kan in plaats van een mamafiets ook wandelschoenen kopen. Deze zijn een stuk goedkoper. Kinderen vinden bijvoorbeeld een bos vaak heel erg leuk. Jij en je kinderen krijgen hierdoor genoeg beweging op een dag. Dit is erg belangrijk voor jezelf en je kinderen. Je kan een vaste wandelroute lopen, maar je kan ook per keer gaan kijken waar jullie heen gaan. Misschien vinden je kinderen het soms ook leuk om zelf de weg te gaan bepalen.

Sommige kinderen houden niet zo van wandelen. Als ze nog jong zijn kun je kiezen voor een wandelwagen. Anders vinden kinderen het vaak ook leuk om dieren te voeren. Als er ergens in de buurt eendjes zwemmen of hertjes lopen is dit een zeer goede optie. De kinderen hebben dan een doel waar ze heen gaan lopen. Het kan ook zijn dat er een speeltuin in de buurt is waar ze dan even zouden kunnen gaan spelen. Een hoop kinderen zouden dat ook erg leuk vinden. Helemaal als hun moeder misschien ook een keertje mee van de glijbaan af zal willen gaan glijden. 

 

spot_img