Zo bouw je je eigen game pc

Een beginnende gamer, gamet gewoon op wat hij voor handen heeft, maar nadat je het game virus goed te pakken hebt, zal je wel een betere computer willen gebruiken. Wat is een goede computer om op te gamen? En hoe bouw je je eigen game pc helemaal zelf? Je eigen pc bouwen klinkt ingewikkelder dan het in werkelijkheid is. Sterker nog, bijna iedereen die een schroevendraaier kan vasthouden is ertoe in staat. Na het lezen van dit blog weet je precies hoe je dit voor elkaar krijgt. Game on!

De juiste onderdelen

Elke pc is in feite een verzameling onderdelen binnen een behuizing. Je moet dus de juiste onderdelen bij elkaar zoeken, in een kast inbouwen en klaar is Kees. Je hebt verschillende soorten onderdelen nodig zoals een moederbord, een processor en intern geheugen. Wat zijn dan de juiste onderdelen voor een game pc?

Moederbord

Het moederbord is het startpunt van iedere zelfbouw-pc. Alle pc-componenten sluit je namelijk hierop aan. Bepaalde onderdelen zijn op moderne moederborden standaard al aanwezig, zoals meerdere usb-poorten, een netwerkadapter en geluidskaart. Die hoef je dus niet meer los aan te schaffen! Bij de montage leg je het moederbord voorzichtig op een tafel, bijvoorbeeld op een stuk karton. Je gaat nu de eerste onderdelen monteren. Als eerste prik je alvast de geheugenbankjes in de daarvoor bestemde houder(s). Naderhand kun je daar namelijk meestal slecht bij. Houd er rekening mee dat het geheugenbankje slechts op één manier in de houder past.

Processor

De processor is het tweede onderdeel dat je op het moederbord aansluit. Je bevestigt dit onderdeel op een speciale houder, namelijk de socket. Maak het klepje van de socket via de hendel open en leg de processor op z’n plek. Dit kan slechts op één manier! Vervolgens maak je het klepje weer dicht. Het is belangrijk dat de processor niet te heet wordt. Je gebruikt een cpu-koeler om dat te voorkomen

Behuizing

De behuizing is de fundering van iedere pc. Dit onderdeel bepaalt namelijk grotendeels welke componenten je in de computer kwijt kunt. Belangrijk is dat het moederbord ruimschoots in de systeemkast past. Bij iedere behuizing staat duidelijk vermeld welke moederbord formaten compatibel zijn.  Let ook op welke indeling je binnen de systeemkast wenst. Alleen de slimste behuizingen geven je op dit gebied namelijk maximale vrijheid.   Fanatieke gamers en beeldbewerkers gebruiken vaak een krachtige machine. Heb jij zo’n bovengemiddeld systeem gebouwd met allerlei veeleisende onderdelen, dan kies je het beste voor een stabiele voeding met voldoende capaciteit.

Puntjes op de i

Nadat alles correct is aangesloten, probeer je alle kabels zo netjes mogelijk weg te werken. Om een goede luchtstroom te stimuleren kun je eventueel nog één of meerdere ventilators aansluiten. In luxe behuizingen zitten die standaard al verwerkt. Tot slot maak je de behuizing weer netjes dicht. Na het aansluiten van alle randapparatuur is jouw game pc volledig klaar voor gebruik!

 

spot_img