Schoenen op het vliegveld

Ik was laatst mijn broer ophalen van het vliegveld, toen ik twee hele goedgeklede heren zag staan. Ze hadden trainingspakken aan, donkerblauw, maar niet de alledaagse simpele trainingspakken. Dit waren pakken van dure stof en goed gemaakt, dat zag je meteen. Erover heen een minimalistische lange jas, een muts, en een prachtig paar hagelwitte sneakers. Na lang twijfelen, ben ik op de heren afgestapt. Ik vroeg ze waar deze witte sneakers met hoge zool vandaan kwamen. Ze lachten allebei, en antwoordden met ‘Dit zijn Nubikk Herenschoenen!
Ik was meteen verkocht.

Bestellen.

Voor ik mijn broer nog zag, zat ik online te zoeken naar deze schoenen. Ik zag allerlei soorten schoenen voorbij komen, chique herenschoenen die geschikt zijn voor onder een pak, casual loafers en instappers, ideaal voor een rustig dagje of onder een pantalon, en natuurlijk de stoere sneakers. Ik stond al klaar bij de gate, maar heb helaas mijn broer zijn entree gemist. Niet dat hij jaren weg was hoor, hij was gewoon even twee weken op vakantie en had een lift naar huis nodig. Hij klopte hardhandig op mijn schouder, en zei: “Ben je weer lekker aan het shoppen jongen!” Hij kent mij natuurlijk ook al mijn hele leven. Hij weet als geen ander dat als ik een paar mooie schoenen zie, ik die móét hebben, koste wat het kost. Zo was er een keer op familie vakantie in Australië, waar ik op mijn zestiende de tourgroep verliet om ‘even’ een Australiër een kwartier te achtervolgen. Ik moest weten waar zijn schoenen van waren, maar raakte hem kwijt in de drukke winkelstraatjes. Gelukkig voor mij liep hij recht een schoenenwinkel in, waar ik dus verlekkerd bleef staren naar al die mooie gladde sneakers. Na een kwartier kwamen mijn ouders boos de winkel in, gevolgd door mijn lachende broer.

Nu kiezen…of niet.

Ik vroeg mijn broer om te helpen kiezen, maar ik weet zelf ook wel dat het bij hem geen zin heeft. Het maakt hem nooit zo uit waar hij in of op loopt, als het maar lekker zit. Toevallig voor hem, zijn de Nubikk herenschoenen wel héél comfortabel, althans, dat werd mij verteld door een van de twee heren. Zelfs mijn broer scrollde even online door de winkel, en hij liet zijn oog vallen op een paar instappers. “Oh, die zijn eigenlijk wel leuk,” zei hij, en klikte er op.
Voor mijzelf had ik de sneakers al in het mandje gedaan. Voor mijn broer kocht ik stiekem de instappers. Als goedmakertje.

spot_img