Ik heb de overstap gemaakt naar tweedehands fietsen

Fietsen is een van mijn grootste hobby’s. Het is iets wat ik graag dagelijks doe. Door elke dag een aantal kilometer te fietsen, kom ik vrij eenvoudig aan mijn dagelijkse beweging. Het houdt mij jong en fit. De fiets is veruit mijn meest favoriete vervoersmiddel. Ik pak voor korte afstanden eigenlijk altijd de fiets. Maar ook voor lange afstanden pak ik graag de fiets. Naast dat fietsen goed is voor je gezondheid, is het natuurlijk ook de beste keuze met het oog op een beter milieu. Ik vind het namelijk erg belangrijk dat men zo duurzaam mogelijk leeft. Er zijn ontzettend veel dingen die wij kunnen hergebruiken. Een refurbished fiets valt daar ook onder. Sinds het nieuwe jaar heb ik voor mezelf de keuze gemaakt om niet meer nieuwe fietsen te kopen, maar juist tweedehands fietsen die weer volledig zijn opgeknapt. Hieronder zal ik verder uitleggen waarom.

De voordelen van tweedehands fietsen

De grootste voordelen van tweedehands fietsen zijn dat ze voordeliger zijn dan nieuwe fietsen en dat ze op langer termijn veel duurzamer zijn. Als een fiets zijn beste tijd heeft gehad en dus niet meer gebruikt kan worden, zijn er nog wel veel onderdelen die hergebruikt kunnen worden. Deze onderdelen kunnen goed van pas komen voor de reparatie van een andere fiets. Het repareren en het hergebruiken van fietsen is een duurzaam proces dat beter is voor het milieu. Dat was ook de voornaamste reden waarom ik de overstap gemaakt heb naar tweedehands fietsen. Een bijkomend voordeel is dat deze fietsen ook een stuk goedkoper zijn dan nieuwe fietsen. Bovendien merk ik geen verschil met het fietsen op een opgeknapte tweedehands fiets in vergelijking met een nieuwe fiets. Het is in mijn ogen echt een win-win-situatie en iets wat meerdere mensen zouden moeten overwegen.

Waar kun je terecht voor tweedehands fietsen?

Het belangrijkste waarnaar je moet kijken is de prijs-kwaliteitsverhouding van deze fietsen. Zeker omdat het tweedehands fietsen zijn, wil je niet te veel geld kwijt zijn aan een fiets. Bovendien moet hij in een goede staat verkeren, zodat je daar zeker nog een aantal jaar mee door kan. Er zijn alleen niet heel veel bedrijven die zich richten op het repareren en het hergebruiken van fietsen. Maar uiteindelijk ben ik in mijn zoektocht naar tweedehands fietsen uitgekomen bij Cheapassbikes. Zij verkopen allerlei verschillende soorten fietsen en zijn in feite dé marktplaats als het gaat om tweedehands fietsen.

spot_img