Alles wat je moet weten over geld lenen

Een lening afsluiten kan je dichter bij je doelen brengen, bijvoorbeeld wanneer je een huis wilt verbouwen of als je een auto wilt kopen. Dit zijn meestal grote uitgaven die een flinke spaarpot vereisen, maar dat heeft immers niet iedereen. Je kunt een lening ook gebruiken om nu te investeren om later geld te besparen, bijvoorbeeld de aanschaf van zonnepanelen, om een restschuld te betalen, een motor of boot te kopen of om onverwachte kosten te betalen. Wanneer je keuken onverwachts overstroomt en de schade niet meer is te repareren, of wanneer je auto stuk is en gerepareerd moet worden, dan is het fijn als je kunt terugvallen op een lening. Het gaat in deze gevallen vaak om bedragen die je niet uit je lopende budget kunt betalen.

 

Hoe werkt het?

Je kunt online prima terecht voor het aanvragen van een persoonlijke lening. Om erachter te komen of je in aanmerking komt voor een lening vul je enkele gegevens in. Vervolgens ontvang je een offerte die je invult, ondertekent en instuurt samen met een aantal gevraagde documenten. Zodra de offerte is beoordeeld en in orde is, wordt het geld naar je rekening overgemaakt. Je betaalt vervolgens iedere maand een vast bedrag dat bestaat uit de aflossing en een deel rente. Door af te lossen betaal je de lening terug. Aan het begin van de lening maak je afspraken over het rente- en aflossingsbedrag, zo kom je niet voor verassingen te staan. Wel zo fijn!

 

Een lening voor zonnepanelen

Zonnepanelen zijn simpel gezegd niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor je portemonnee. Een zonnepaneel bestaat uit zonnecellen die licht omzetten in elektriciteit. De elektriciteit die hiermee wordt opgewekt is gelijkstroom, die vervolgens weer wordt omgezet naar wisselstroom door de omvormer. De wisselstroom kun je vervolgens direct gebruiken voor elektrische apparaten in je huis, zoals de koelkast en wasmachine. Je moet er wel een beetje geduld voor hebben, want de investering verdien je gemiddeld binnen zo’n zeven jaar terug. Maar zet dat tegenover de 25 jaar dat zonnepanelen ongeveer meegaan en je ziet dat het de investering meer dan waard is. Daarnaast haal je met de energie van zonnepanelen je eigen groene stroom binnen waarmee je het milieu een groot plezier doet. Mocht je na een tijdje willen verhuizen, dan tellen de zonnepanelen op bij de waarde van je huis. zonnepanelen financieren kun je prima doen met een lening!

 

Een lening voor een motor

Zie jij het al helemaal voor je? Nooit meer in de file omdat je op jouw motor tussen de auto’s door kunt rijden? Op avontuur en de mooiste plekken in het binnenland en buitenland ontdekken? Het ultieme gevoel van vrijheid ervaren? Dit zijn pas enkele voordelen dat motorrijden met zich meebrengt. Er zijn eigenlijk geen voertuigen waar je zoveel rijplezier aan zult beleven dan een motor. Ook een motor is een flinke investering, daarom kun je ook een motor financieren met een lening!

spot_img