Genieten van de winter

Nederlandse winters zijn over het algemeen niet meer wat ze geweest zijn. Waar we vroeger veel vorst hadden en vaak ook sneeuw zijn ze tegenwoordig vaak meer nat dan wit en zit schaatsen er meestal ook niet meer in. Waar we vroeger nog kans hadden op een Elfstedentocht is het nu een wonder als er een paar dagen zijn in het jaar waar we voorzichtig het ijs op kunnen. Toch zijn er elke winter nog wel een of twee weken waar het echt koud is en sneeuwt. En wij Nederlanders houden over het algemeen wel van het winterse gevoel. In dit artikel bespreken we hoe je optimaal van de winter kunt genieten, zelfs als het weer niet meezit.

Open haard

Een van de fijnste dingen aan de winter is dat als het buiten koud is, je lekker warm binnen kunt zitten. Zoals ze zeggen, zonder regen geen zonneschijn, zo is zonder kou en kil geen warm en knus. Een goede manier om optimaal te genieten van lekker warm binnen zijn is een openhaard. In het weekend in de kou de tuin in om hout te hakken is een goede inspanning en dan in de avond met het gezin bij een knapperend haardvuur zittend een film kijken is heerlijk. Daarnaast kun je ook lekker onder een dekentje op de bank kruipen en wat kaarsen aansteken voor een romantische avond met je geliefde.

Chocomelk en Glühwein.

Bij koude winterdagen hoort natuurlijk ook warme drank. De twee meest populaire opties in Nederland zijn chocolademelk en Glühwein. Chocolademelk maken is heerlijk overdag na het schaatsen en ook heerlijk voor kinderen natuurlijk. Op een feestje of een gezellige avond in een weekend zal Glühwein je heerlijk warm en soezerig maken. Ook is verjaardag chocolade natuurlijk een heel mooi geschenk. Chololade is een natuurlijk mood booster dus het is goed voor mensen die last hebben van de winterdip.

Buiten schaatsen

We hebben het tot nu toe vooral gehad over knus binnen zitten maar bij echte winterpret hoort ook naar buiten gaan. Nederland is natuurlijk een schaatsland en zelfs als er helaas geen natuurijs is zijn er nog meer dan genoeg schaatsbanen in het land en in de grote steden om fijn een dag te gaan schaatsen. Daarom raden we iedereen uit minstens een aantal keer in de winter te gaan schaatsen. Het is tegelijkertijd ook een goede sportieve inspanning.

Op wintersport

Als je de winter in Nederland echt niet wit genoeg vindt is het natuurlijk een goed idee om op wintersport te gaan. De Alpen zullen zeker wit zijn en skiën en snowboarden zijn fantastische sporten. Persoonlijk ga ik elke winter naar de Alpen om te snowboarden, meestal Zwitserland of Oostenrijk.

spot_img