Je eigen huis

Je eigen huis hebben is de droom van velen. Je eigen paleisje waar je lang voor gespaard en naar uitgekeken hebt. Maar bij het kopen van een huis komt wel het een en ander kijken. Nederland telde begin van dit jaar ruim 17 miljoen bewoners van een huis, woonachtig in bijna 7,9 miljoen woningen. Het rijtjeshuis is daarbij verreweg het meest populair. Van de 7,9 miljoen woningen zijn er rond de 4,5 miljoen koopwoningen. Er zijn dus volop woningen beschikbaar als je wilt gaan kopen maar hoe ga je te werk? Je begint uiteraard met het zoeken van jouw droomhuis. Naast de zoektocht en het regelen van een hypotheek zal je wellicht op zoek moeten naar een taxateur om de woning te laten taxeren. En een notaris om de koop officieel te maken. Als je je droomhuis gevonden hebt zal de verkopend makelaar het koopcontract opstellen en alle bijkomende zaken bespreken. Als je het voorlopig koopcontract getekend hebt, is het vervolgens zaak om meteen met de aanvraag voor een hypotheek te starten.

De inrichting van je huis

Als het dan zover is dat je de sleutel van je eigen huis hebt ontvangen, begint het leuke werk. Voor de sleuteloverdracht heb je natuurlijk al plannen gemaakt hoe je jouw huis ingericht wilt hebben. Misschien wil je een nieuwe keuken of badkamer? Als de vloer niet naar je zin is, dan is het raadzaam om die ook meteen te vervangen als het huis nog leeg is. Als je er eenmaal woont dan is het vaak te veel gedoe om je vloer nog te vervangen. Ook het verven of behangen van de muren is een flinke klus om te doen. Tenslotte zijn het natuurlijk de meubels die je uit kan gaan zoeken. Er is voldoende keuze op het gebied van banken en fauteuils. Leren banken of een landelijke fauteuil, je kunt het allemaal makkelijk online bekijken en dan eventueel in de winkel gaan uitproberen.

Woontrends

Ieder seizoen zijn er weer nieuwe trends op het gebied van wonen te bewonderen. Ook dit voorjaar is dat weer het geval. Na een bevlogen jaar hebben we behoefte aan ontspanning en optimisme. Dat is goed terug te zien in de nieuwe woontrends voor 2021. De stijlen zijn verschillend, maar hebben één ding gemeen: rust. Natuurlijke invloeden en frisse kleuren zien we bij alle trends terug en passen perfect bij dit voorjaar. We genieten van simpele dingen en onze behoefte aan rust en stabiliteit is sterker dan ooit en dat is goed terug te zien in de meest recente woontrends.

spot_img