Tips van slotenmaker Groningen: Inbraak voorkomen als je op vakantie bent

Op vakantie gaan is fijn. Je bent even weg van huis en kunt lekker genieten en ontspannen. Het nadeel is wel dat jij jouw huis natuurlijk wel achter moet laten. Inbrekers worden steeds slimmer en willen graag bij mensen inbreken die op vakantie zijn. Hoe voorkom je zoiets? Je wilt uiteraard met een gerust hart op vakantie gaan. Je wilt je niet de hele tijd zorgen maken. Slotenmaker Groningen schiet te hulp en weet precies hoe je een inbraak kunt voorkomen als je op vakantie bent.

 

De slotenmaker uit Groningen is gespecialiseerd in sloten. Wanneer jij jouw sleutels kwijt bent, weet de slotenmaker wat hij moet doen om jouw slot kapot te krijgen. Zo kun jij weer naar binnen. Omdat de slotenmaker uit Groningen zoveel over sloten weet, weet hij ook hoe inbrekers sloten open kunnen breken. Om dit te voorkomen, geven de slotenmakers zoveel mogelijk tips.

 

Jouw huis bewoond laten lijken

De eerste tip is om er voor te zorgen alsof alles gewoon normaal lijkt. Je bent helemaal niet op vakantie. Inbrekers willen het liefste inbreken op een plek waar niemand is. Dus wanneer het lijkt of de mensen weg zijn. Daarom is de eerste stap: ervoor zorgen dat jouw huis bewoond lijkt. Leg wat op tafel en in de vensterbank. Maak het niet te netjes! Laat geen vaas met bloemen op tafel staan die na een aantal dagen geen water meer heeft.

 

Ook licht heeft een grote rol. Als er in jouw huis dagenlang geen licht brandt, snapt een inbreker wel dat jij weg bent. Het ideale moment om toe te slaan! Het is ook weer zonde om jouw lampen de hele vakantie aan te laten staan. Het lijkt daarnaast ook gek als alle nachten de lampen branden. Je kunt daarom voor automatische verlichting kiezen. Je hebt lampen die je zelfs met jouw telefoon kunt besturen. Daarnaast zijn er ook schakelklokken. Dan kun je de tijd instellen waarin jij jouw lampen aan wilt hebben staan.

 

Een goede beveiliging

Wanneer inbrekers toch een poging doen om bij jou in te breken, is het handig dat je een goede beveiliging hebt. Alarmsystemen zijn wat dat betreft een goed idee. Ook het hebben van een goed en sterk slot helpt zeker mee. Weet je niet goed welk slot jij moet nemen? De slotenmaker in Groningen weet precies welk slot geschikt is voor jouw huis.

spot_img