Badkamer accessoires tips

Je kent het wel, je zit eindelijk in je nieuwe huis en nu moet je gaan opknappen. Je eigen slaapkamer en de woonkamer inrichten is natuurlijk altijd hartstikke leuk. Maar ook de wat minder leuke ruimtes hebben een goede inrichting nodig. Vaak vallen daar de wc’s, de keuken en de badkamer onder. Vooral met een badkamer moet je goed kijken naar de ruimte en hoe je het het meest efficiënt kan inrichten. Daarom hebben wij wat tips voor jou en welke badkamer accessoires onmisbaar zijn!

Gebruik maken van lichte kleuren

Het gebruik van lichte kleuren is ontzettend belangrijk. Neutrale kleuren zorgen er namelijk voor dat de ruimte groter lijkt en dat het daglicht meer gereflecteerd wordt. Ook raak je er minder snel op uitgekeken en is het tijdloos. Denk dan aan de tegels van de grond, tegels van de wand maar ook van de meubels. Overal ken je gebruik maken van lichte kleuren. Als je dan toch liever wat contrast of donkere kleuren ziet terugkomen, kan je dit toepassen in de details van de badkamer. De accessoires! Schaf donkere kleuren toe op de deurklinken, kranen, haakjes, ga zo maar door. Ook een handdoek radiator is tegenwoordig onmisbaar in een fijne badkamer. Meestal is een handdoek radiator een lichte kleur, maar aan je wand zou dat wel een beetje wegvallen. Daarom kan je er altijd voor kiezen om je handdoek radiator in een donkere kleur aan te schaffen.

Ruimte

Niet iedereen is gezegend met een ruime badkamer. Met een ruime badkamer is de speling met de ruimte natuurlijk vele groter en heb je veel meer keus. Toch moeten veel mensen kiezen voor een douche of een bad, 2 wasbakken of 1 wasbak, ga zo maar door. Weinig ruimte betekent nou eenmaal slim omgaan met de ruimte die je hebt. Denk over de meest optimale manier van opbergen zoals waar je bijvoorbeeld je toiletspullen of douchespullen neerzet. Je kan een inbouwkast maken, gebruik maken van planken, een opzetstukje in de douche voor je douchespullen, etc. Wees creatief!

Overige accessoires

Je kan je badkamer altijd nog pimpen met overige accessoires. Denk aan mooie handdoeken, een vrolijke douchemat maar ook een mooi douchegordijn doet al veel. Met accessoires hoef je helemaal niet groot te denken aangezien er zoveel kleinere mogelijkheden zijn. Zeeppompjes, een mooie kraan, lampjes aan de muurwand, je kan het je zo gek nog niet bedenken. Wees hier vrij in en ga inspiratie opdoen in woonwinkels of op het internet!

spot_img