Mijn dochter haar hobby

Ik heb een dochter van 15 jaar. Ze houdt van knutselen en dingen maken. Ze is houdt erg van sieraden. Sinds ze klein is wil ze al armbandjes en kettinkjes op. Op een gegeven moment maakte ze haar eigen armbandjes en kettingen. Ze kocht zelf producten in om haar eigen sieraden te gaan maken. Ze is hier nu al een aantal jaar mee bezig. De sieraden worden ook een steeds beter kwaliteit. Eerst waren het vooral armbandjes met kralen die ze zelf aan elkaar reeg. Tegenwoordig maakt ze ook armbandjes van touw die ze zelf knoopt. Sommige ook met kraaltjes erbij. Pas sinds kort maakt ze ook kettingen, dit zijn wel nog simplistische kettinkjes. Meestal zijn de kettinkjes samengesteld met dezelfde kralen en kleuren van een bepaald armbandje.

Eigen bedrijf

Eerst maakte ze de sieraden vooral voor haar zelf en haar zus of een vriendin. Maar ze kreeg steeds meer vraag ernaar. Ze zagen ze bij mijn dochter en vroegen waar ze deze had gekocht. Toen ze vertelde dat ze zelf had gemaakt, wilde veel anderen ook zo’n zelfde armbandje. Toen kwam ze op het idee om haar zelfgemaakte armbandjes en kettinkjes te gaan verkopen. Dan konden mensen op aanvraag een armbandje krijgen. Ze had zelf al veel armbandjes die sommige wilden. Zo kon ze deze precies namaken en verkopen. Zo ontstaat haar eigen bedrijfje en begon ze geld te verdienen met haar hobby. Ik heb haar ingeschreven bij de kamer van koophandel met haar eigen bedrijfje. Ze kreeg op school en bij turnen veel aanvraag naar haar sieraden. Het werd moeilijk steeds moeilijker om bij te houden wie had wilde hebben en wat voor armbandje zij precies wilde. Ik werk zelf in de ICT en heb voor haar toen een website opgericht waar mensen bestellingen konden plaatsen. Zo kon mijn dochter precies zien wie wat had besteld. Heel handig en het werd in korte tijd populair. Toen kreeg ze ook bestellingen van mensen buiten school en turnen die ook haar armbandjes wilden.

Extra werknemers

Deze extra vraag naar haar armbandjes kon ze niet aan. Ze moest ook nog naar school en turnen, al haar vrije tijd ging op aan armbandjes maken. Ze wilde zo graag zo snel mogelijk haar armbandjes aan de kopers opsturen dat ze geen tijd meer voor haar zelf had. Het was fijn dat haar bedrijfje het zo goed deed, maar ze moest er wel nog lol in hebben. Daarom besloot ik om voor haar werknemers te gaan zoeken, die haar konden helpen met armbandjes maken. Dan kon zij ze leren hoe ze haar armbandjes moesten maken en dan konden de werknemers het merendeel van de armbandjes maken. Toen heb ik mij ingeschreven bij Binckwerk, om zo bij uitzendbureau den haag werknemers te vinden. Hier konden wij voor het bedrijf de juiste werknemers vinden. We wilde graag jonge vrouwen die van aanpakken houden. Die hebben we uiteindelijk gevonden en dankzij deze dames loopt het bedrijf nu weer op rolletjes.

spot_img