Praktisch & mooi van GLASSby

Misschien heb je ze vaker voorbij zien komen in een tijdschrift over interieur design of een programma over woningen, maar de glazen wand is populairder dan ooit. Naast particuliere woningen zie je hem ook in bedrijven vaker terugkomen; zo zijn veel meeting rooms omgeven door glazen wanden zodat het kantoor open en modern oogt, maar ook zodat je veel zonlicht naar binnen krijgt. Ook vinden bedrijven glazen wanden prettig omdat niemand zich dan afgesloten hoeft te voelen; je blijft in contact met elkaar dankzij een blik opzij.
Glazen wanden geven een moderne look dankzij de open ruimtes en creëren ook een kalmerend effect, en daarnaast weet iedereen hoe fijn het is om buiten de zon of de natuur te kunnen zien. Ook zie je natuurlijk meteen of er ruimtes beschikbaar zijn of bezet! Zo onderhoud je het contact met je collega's op een nonchalante manier.

Tegenwoordig is er naast interieur design nog een reden waarom je het beste een glazen wand kan plaatsen: het Corona virus.
Zoals je vast al om je heen hebt gezien, probeert Nederland weer op te krabbelen en langzaam de kantoren en horeca weer te openen. Dit moet echter volgens bepaalde maatregelen die zijn vastgesteld om de veiligheid van de burgers te waarborgen. Daarom staan er overal nu glazen wanden en kuchschermen tegen Corona geplaatst, vooral rondom de kassa. Dit is gedaan zodat je wel dichterbij kan komen om bijvoorbeeld af te rekenen of iets te vragen, zonder dat je in gevaar bent om besmet te raken. Kuchshermen en glazen wanden houden natuurlijk niet alles buiten, maar bieden wel bescherming tegen bacteriën die verspreid worden door te hoesten of niezen. Daarnaast zorgt het ook gewoon voor een veilig gevoel.

Of je nou tape op de grond hebt geplakt die wijst hoeveel afstand er moet worden gehouden, mondkapjes draagt in het openbaar vervoer, of kuchschermen plaatst rondom de kassa's: wij Nederlanders pakken dit probleem aan met zijn allen. Op dit moment is er nog geen vaccin beschikbaar en loopt er nog veel onderzoek naar de genezing en verspreiding van het Corona virus, maar het is goed om te zien dat iedereen eraan mee werkt om elkaar veilig en gezond te houden. We moeten natuurlijk door blijven gaan met de vitale beroepen, maar ook de rest van Nederland mag langzamerhand de luiken weer een beetje open zetten. Bescherm jezelf en anderen goed en geef het goede voorbeeld!

spot_img