Een rondreis Maleisie voor een prachtige vakantie

Wat vaak gezegd wordt over Maleisie is dat het een hele wereld is in één land. De welvarende steden zoals Kuala Lumpur, de rijke geschiedenis in de kleinere dorpen, de prachtig ongerepte natuur, je kunt alles bezoeken in dit land. Een rondreis Maleisië is daarom een heel goed idee als je een prachtige, avontuurlijke vakantie wil boeken!

Het land Maleisië

Het land ligt boven Indonesië. Het is deels een schiereiland en deels een echt eiland. Het westelijke deel van het land heet Malakka en grenst in het noorden aan Thailand en sluit Singapore in het zuiden in. Oost-Maleisië bestaat uit het noordelijkste gedeelte van het eiland Borneo. Borneo grenst aan Indonesië en Brunei. Het grootste deel van de bevolking woont op Malakka. Daar vind je grote steden en prachtige bergen. Oost-Maleisië heeft meer natuur en valt onder een van de prachtigste stukken op aarde. Het land heeft een tropisch klimaat, dus de temperatuur is er altijd heerlijk. Het land is ook een Britse kroonkolonie geweest en bezet door de Japanners in WW2. Daarom is er een rijke historie die nog te zien is in veel delen van het land.

Rondreis Maleisië voor beginners

Als je in het westen gaat rondreizen op Malakka, dan vind je hoge bergen waar veel thee verbouwd wordt. Als je voor de geschiedenis naar Maleisië gaat, dan kun je het beste naar dit deel gaan. Een bezoek aan miljoenenstad Kuala Lumpur kun je ook echt niet overslaan. De prachtige stad is erg welvarend, en ligt prachtig gelegen. De grootte is erg indrukwekkend. Ook is er jungle, maar dit is in Oost-Maleisië. Hier kun je bijvoorbeeld varen of wilde apen zien. Ook zijn er talloze prachtige witte stranden, en zijn de opties om te snorkelen eindeloos. Er zijn verschillende nationale parken waar je ook veel wilde dieren kunt zien. Denk aan meer apen en olifanten. Een dagtocht door de jungle is ontzettend avontuurlijk en zorgt voor onvergetelijke momenten.

Breidt een rondreis Maleisië uit tot buurlanden

Je kunt je rondreis Maleisië ook uitbreiden tot de buurlanden. Bezoek bijvoorbeeld Thailand of Borneo. Ook deze landen zijn prachtig, en haast zonde om niet te bezoeken tijdens uw rondreis door Maleisië. Als je een paar weken op vakantie gaat is er meer dan genoeg tijd om de buurlanden te bezoeken. Ontdek de verschillen en overeenkomsten tussen de landen en hun cultuur!

Een rondreis Maleisië is een natuurdroom die uitkomt. Ga op avontuur door de jungle, snorkel langs de adembenemende kust en bezoek bruisend Kuala Lumpur voor de ultieme, gevarieerde vakantie!

spot_img