De leukste Halloween ervaring

Liefde voor pretparken

Als kind was ik een gigantisch fan van pretparken. Ik was een kleine adrenalinejunkie die alle achtbanen afging waar hij in kon. ik was ook klein van stuk en moest ik vaak gemeten worden of ik wel groot genoeg was voor de achtbaan. Ik probeerde altijd trucjes uit te halen om lang genoeg te zijn. Zo ging ik bijvoorbeeld met extra sokken en bergschoenen in de rij staan zodat ik als ik gemeten moest worden net lang genoeg was om toegelaten te worden.

Ik weet nog heel goed dat ik een keer in de rij stond voor een van de achtbanen in Six Flags wat nu Walibi heet. Ik had mijn sokken en bergschoenen en maar moest nog steeds door een medewerker van de achtbaan gemeten worden voordat ik wist of ik in de achtbaan mocht. Zelf was ik erg nerveus want iedereen in de rij kon het zien. Toen ik uiteindelijk toegelaten werd tot de achtbaan begon iedereen in de rij te juichen.

Vanuit deze liefde voor pretparken en achtbanen heb ik als jonge student dan ook een tijd in Walibi gewerkt. Een van de leukste evenementen die Walibi elk jaar heeft zijn de Halloween nachten. Tijdens deze periode wordt het park elke avond wanneer het donker wordt in oktober een gigantisch spookpark. De achtbanen en alle andere attracties draaien gewoon maar er zijn overal mistmachines die in het donker zorgen voor spookachtige misten gecombineerd met enge geluiden en muziek. Dit geeft het hele park een spannende indruk. Desondanks gaat Halloween bij Walibi nog verder. Er zijn namelijk voor bepaalde attracties ook de zogenaamde angstzones waar er gemaskerde enge figuren rondlopen die je zullen laten schrikken.

Walibi Halloween

In een van de recentere jaren was er ook een nieuwe angstzone genaamd Pirate’s Cove. Deze donkere, mistige plek heeft een overleden kapitein. Een van de leukste periodes van het jaar bij Walibi is Halloween. Ik heb er met veel plezier gewerkt en ook een aantal dingen geleerd. Zo heb ik zelf toen ik ooit een feestje in mijn achtertuin organiseerde ook mistmachines gehuurd. Het was namelijk een Halloween feestje en ik wilde mijn achtertuin omtoveren in een  enge plek. De mistmachines in combinatie met een aantal lichtinstallaties en vele versieringen zorgden voor een fantastische ervaring voor de gasten. Er waren zelfs speciale enge hapjes weten te maken die heerlijk smaakten maar er spannend uitzagen. Sinds mijn jeugd heb ik dan ook een grote liefde opgebouwd voor zowel pretparken als Halloween.

spot_img