Soms moet je een list verzinnen

Mijn relatie liep ten einde juist een maand nadat ik de sleutel van mijn eigen appartement had ingeleverd. We woonden eigenlijk inmiddels doorlopend samen. Het geld dat we uitgaven aan dubbele woonkosten wilde we liever aan andere leuke dingen besteden. Shit happens. Het was haar huis waar we waren gaan wonen en ik zat dus zonder woonruimte. Mijn moeder is echt superlief maar mijn levensstijl past nou eenmaal niet bij haar regelmatige leven. Zelf werk ik zeer onregelmatig. Ik ben schrijver. Er staan vier boeken op mijn naam, ik schrijf wekelijks een column in een landelijk dagblad en lever regelmatig artikelen aan een aantal Nederlandse tijdschriften. Ik werk als ik inspiratie heb. Dat kan ook ’s nachts zijn. Mijn ma gaat het hele huis stofzuigen op het moment dat ik net in slaap ben gevallen. Twee weken hield ik het vol.

Huizenoppas

Een vriendin van mij past in de zomer op huizen. ‘Dat kan ik ook’ dacht ik en startte een google actie. ‘Oppassen op huizen’ toetste ik in. Via een artikel in Elle kwam ik op een huizenoppas-site waarop oproepen te zien zijn van huiseigenaren die een oppas zoeken voor hun huis, tuin en eventuele huisdieren voor een periode waarin de eigenaar zelf niet aanwezig is. Er zijn werkzaamheden te verrichten die maximaal twee uur per dag van je tijd vragen. Je sluit dan een oppas overeenkomst en regelt zoveel mogelijk met gesloten beurs.

Buitenleven

Eén oproep trok mijn aandacht. Dat betrof een woonboerderij met kippen, geiten, een hond en diverse katten. Verzorging van de tuin hoorde er ook bij. Daar had ik geen verstand van maar alles valt te leren. In de woonboerderij woont een gezin met twee kinderen, jongetjes. Ze zouden een maand gaan zeilen in de zomer. Ik heb gereageerd op de advertentie en kreeg vrijwel direct een reactie. Het klikte meteen. Ik had geen speciale kennis nodig om de tuin te verzorgen. Met een paar instructies zou het wel goedkomen. Ik ben eerst twee dagen gaan logeren om te zien hoe het allemaal in zijn werk ging. De omgeving beviel me wel, de boerderij ligt in een natuurgebied. Ik zag het wel zitten. Ik heb twee tassen gepakt, meer heb ik niet nodig. Mijn laptop, wat kleding en mijn Klippan plaid. Die warme plaid neem ik mee waar ik ook ga. Als ik ’s avonds buiten zit te werken kan ik ‘m goed gebruiken. Nu ga ik het gras maaien. Volgende maand pas ik op een huis in de Algarve.

spot_img