Thuis restaurantwaardig eten, hoe doe je dat?

Toen was het alweer maart. De lente is officieel nog niet begonnen maar de natuur is al flink aan het veranderen. De vogeltjes fluiten al flink bij zonsopgang, de bloemen staan al in de bloei en de bomen hebben alweer groene bladeren. Zelf ben ik dol op de lente. De natuur lijkt weer tot leven te komen na een deprimerende periode.

 

 

De tuin zomer klaar maken

Samen met mijn man maken wij altijd de tuin zomer klaar in de lente. We kijken welke planten helaas de winter niet hebben overleefd, het onkruid halen we weg. We halen nieuwe vrolijke plantjes bij het tuincentrum en we maken alle tuin meubilair weer lekker schoon. Wij zijn echte tuin mensen, in de zomer zitten wij het liefst de hele dag buiten tot wij naar bed gaan. Mijn man is dol op de barbecue aansteken en nodigen dan ook graag veel mensen uit. Dit jaar wilde mijn man een nieuwe BBQ kopen, wel de kamado BBQ. Hier had hij het vorig jaar al over maar toen is het er niet van gekomen. Dit jaar hebben wij ook besloten een jaartje niet op vakantie te gaan dus er bleef geld over. Mijn man vroeg mij dan ook netjes of hij de kamado BBQ mocht kopen.

 

 

Een buiten keuken

Mijn man had de kamado BBQ gekocht, zo blij als een kind in de snoepwinkel werd hij bij het uitpakken van de doos. Alle onderdelen waren heel erg goed verpakt. Het was dan ook wel een klus maar er zat geen krasje of pitje in de onderdelen. Eenmaal in elkaar gezet kon mijn man het dan ook niet laten om hem uit te testen. Het was dan nog wel een beetje aan de koude kant maar vooruit. Hij kost bij de slager 4 flinke biefstukken en had onze dochter en schoonzoon uitgenodigd. Onder het afdak had mijn man een buiten keuken gerealiseerd. Mijn dochter had als cadeautje nog een lerenschort voor hem meegenomen dus hij kon lekker zijn ei kwijt met zijn nieuwe kamado BBQ.

 

Resultaat van de maaltijd

Al ben ik geen grote vleeseter, ik kan niet anders zeggen dat dit vlees zalig was! De biefstuk was medium rare gebakken en door mijn man lekker gekruid. Wat bijzonder was aan de biefstuk was een hele subtiele rooksmaak. De strepen stonden ook in het vlees. Toch had het totaal geen verbrande smaak. Bij de vorige BBQ die wij hadden, had ik soms echt een verbrand stuk vlees. Dat was dit keer niet! De sappigheid van het vlees bleef behouden. Als je een echte BBQ-fan bent zoals mijn man raad ik je echt de kamado BBQ aan. Het is een eer voor je vlees om op deze BBQ bereid te worden.

spot_img