Hoe ik meerdere keren op vakantie ga

Doorweekt kom ik net terug van een fietsrit waarbij ik drie keer bijna van mijn fiets ben gevallen door de harde wind. En dit is al de derde keer deze week. In denk niet dat er iemand op deze aarde is die dit soort weer prettig vindt. Wat mij helpt om het een beetje te doorstaan, is voorpret die ik nu al heb van de zomervakantie. Deze zomer ga ik namelijk meerdere keren op vakantie. Hoe ik dat voor elkaar heb gekregen en waar ik naartoe ga, lees je hier.

Hoe dan?!

Sommige mensen zijn heel verbaasd wanneer ik ze vertel dat ik maar liefst drie vakanties gepland heb staan voor de zomervakantie van 2019. Ik ga een stedentrip van 4 dagen maken naar Kopenhagen, een strandvakantie van een week naar Málaga, én negen dagen naar Bordeaux. Dit heb ik allemaal kunnen boeken, doordat ik ontzettend veel geld heb bespaard op de reizen naar de plekken toe. En nee, ik ga niet fietsen of met de bus. Ik ga comfortabel met het vliegtuig! Je kunt kiezen uit heel veel bestemmingen. Over het algemeen is het wel slim om een tijdje vooruit te boeken, dan heb je meer garantie op goedkope vluchten. Soms heb je wel een spotgoedkope last-minute, maar zelf vind ik het toch fijn om ruim de tijd te hebben om een accommodatie te vinden en informatie op te zoeken over de plaats waar ik heen ga. De voorpret is voor mij toch zeker een belangrijk onderdeel van de zomervakantie!

De gemakken

Vliegen vind ik heerlijk. Je bent zó op locatie. Je hebt geen last van file, geen stress over welke afslag je wel of niet moet nemen. Iets wat ik ook wel eens heb gedaan is een reis naar Spanje met de Flixbus. Nou, dat was echt een ramp! In de bus zat een groepje mensen dat de hele nacht lang muziek aan het luisteren en aan het schreeuwen was. Wanneer je ze vroeg om stil te zijn, lachten ze je gewoon uit. Op de stoel voor mij zat iemand die zijn schoenen na een paar uur uitdeed, terwijl hij deze voor het welzijn van de medemens beter aan had kunnen houden.  Tot overmaat van ramp ging het chemische toilet ook nog stuk. Nee, dan heb ik tien keer liever een vlucht, die je ook nog eens tien keer zo snel naar de plaats van bestemming brengt. Wanneer je vliegt met WeFlyCheap betaal je niet eens meer dan ik toen voor de bus betaald heb. Vaak zelfs minder!

spot_img