Als ondernemer overleven tijdens een pandemie

Niemand zit wachten op een pandemie. Helaas kunnen we niet veel veranderen aan de situatie en moeten we er het beste van proberen te maken. Zeker nu veel ondernemers hun zaak hebben moeten sluiten wordt het zwaar en vaak ook ingewikkeld. Het voelt waarschijnlijk dan ook alsof alles waar je jaren heel hard voor gewerkt hebt nu in een klap weg is of stuk gaat. Daarom is volhouden en positief blijven heel belangrijk. Kijken naar wat wel kan en niet alleen naar wat niet kan. In dit artikel lees je een aantal tips die je hopelijk gaan helpen om deze pandemie door te komen. 

Social media

Het is belangrijk om altijd in contact te blijven met je klanten. Ook wanneer je ze niet daadwerkelijk kunt ontvangen in je bedrijf. Social media is daar natuurlijk het perfecte middel voor. Op deze manier kun je klanten op de hoogte houden van alles waar je mee bezig bent of hoe het gaat met de onderneming waardoor je niet vergeten wordt. Juist op deze manier kunnen mensen ook met je meeleven en je steunen. Daarnaast kun je door middel van social media je klanten laten weten dat je bijvoorbeeld leuke acties houdt of je product of dienst op een andere manier wel verkoopt. Ook laat je hiermee zien dat je niet zomaar opgeeft en ondanks alles toch heel veel moeite en energie blijft steken in je onderneming. 

Financiële steun

Een gesloten onderneming betekent ook geen inkomsten. De kosten stapelen zich waarschijnlijk op en ik kan me voorstellen dat de bodem van de portemonnee snel in zicht gaat komen. De financiële steun van de overheid geeft je waarschijnlijk niet genoeg ruimte om te ademen en daarom zul je zelf een oplossing moeten verzinnen. Weet dat je als ondernemer altijd een extra lening af kunt sluiten. Denk bijvoorbeeld aan een zakelijke lening via Bridgefund. Deze tijdelijke lening kun je afsluiten voor alle looptijden tussen de 3 en 24 maanden en kunnen daarnaast variëren van bedragen tussen de €5000,- en €250000,-. Hiermee ben je wel even geholpen en zit je niet vast aan ingewikkelde contracten.  

Voorbereiding

Tot slot is een goede voorbereiding zeer belangrijk. Zorg ervoor dat wanneer je weer open mag en volledige uren kunt draaien dat ook direct kan. Dat voorraden of speciale maatregelen klaar liggen en dat het personeel klaar staat om weer aan de slag te gaan. Niks is zo vervelend dan een slechte voorbereiding waardoor je tijd verliest. Ondernemers zul je dan ook vaak horen zeggen: ‘tijd is geld’. Dat is in dit geval zeker waar. Zorg dat je nadenkt over hoe zaken moeten verlopen wanneer de deuren weer open kunnen. Hiermee voorkom je ook dat je voor verrassingen komt te staan.  

spot_img