Voor kaas kun je me wakker maken!

Het is geen geheim: ik ben verzot op kaas. Kaas op mijn boterham, als snack en dik gestrooid op mijn macaroni. Elke dag kaas en als het moet, kun je me er ’s nachts voor wakker maken. Ik vind het ook heerlijk om diverse soorten kaas uit te proberen en te proeven. Laatst besloot ik eens rookkaas te proberen. Ik had het al vaak zien liggen, maar ik was toch wel benieuwd wat dat nu precies voor kaas is. Rookkaas blijkt een typisch Nederlands product. Deze kaas wordt met zout gesmolten en daarna in worstvorm gerookt zodat er een heerlijke rooksmaak aan de kaas komt. Net zoals ze bijvoorbeeld doen met ham en andere soorten vlees. Rookkaas kan uit verschillende soorten kaas bestaan of uit een soort. Het loont dus de moeite meerdere soorten rookkazen te proberen. Als jonge kazen gerookt worden, proef je dat beter. Bij oudere kazen is het effect van roken wat subtieler, maar wat mij betreft niet minder lekker. Ik laat me dit soort verhalen graag vertellen door de kaasboer. In mijn omgeving zijn enkele kaasboerderijen waar ik graag mag komen. Tot Corona roet in het eten gooide.

Online kaas kopen

Opeens was Corona daar en aangezien ik uit moet kijken met mijn gezondheid, zaten spontane bezoekjes aan mijn kaasboerderijen en niet meer in. Balen dus. Hoe kwam ik nu aan mijn kaas en aan de bijbehorende uitleg? Het antwoord lag niet echt voor de hand met dit product, maar online kaas kopen bleek de oplossing. Online kaas kopen bij een echte, gespecialiseerde kaaswinkel. Met net zoveel keus en online ook de verhalen over hoe de kazen gemaakt worden. Uren leesplezier voor zo’n kaasfanaat als ik natuurlijk. En heel veel keus. Want online kaas kopen biedt niet alleen Nederlandse producten maar ook heel veel buitenlandse kaas. Zo kon ik in deze toch moeilijke tijd opeens heel veel nieuwe kaassoorten proeven. Het was alsof ik thuis op vakantie was in Frankrijk.

Genieten van kaas

Natuurlijk zal ik blij zijn als ik straks weer naar mijn eigen vertrouwde kaasboerderij mag, maar online kaas kopen zal ik toch ook blijven doen. Om de hele simpele reden dat online winkels veel meer kunnen bieden. En ik wil mijn kennis over kaas blijven uitbreiden. Uiteindelijk gaat het erom dat we kunnen genieten van dit heerlijke product. Want ook in moeilijke tijden kun je even heerlijk wegdromen met een lekker glas wijn en een goed stukje kaas erbij.

spot_img