Waar moet je op letten bij het aanschaffen van zonnepanelen? 

Zonnepanelen zijn zeer in trek. Dit is niet gek, met een strenge energiebesparingsplicht die wettelijk is geregeld, denken veel mensen erover om zonnepanelen aan te schaffen. Daarnaast worden de energiekosten wereldwijd ook steeds hoger. Om niet met drie wollen truien over elkaar te hoeven zitten in de winter, is het misschien een idee om zonnepanelen aan te schaffen. Waar je daarbij op moet letten, lees je hier. Zo weet je zeker dat je voorzien bent van alle noodzakelijke informatie op het gebied van aanschaffen van zonnepanelen.

Locatie

Voordat je zonnepanelen koopt, wil je er zeker van zijn dat je een plaats heeft om ze te plaatsen. Veel zonnepanelen worden op het dak van het huis gemonteerd, en oudere huizen moeten soms gerepareerd, aangepast of zelfs helemaal vervangen worden voordat ze zonnepanelen kunnen dragen. Zonnepanelen kunnen op sommige plaatsen ook in de tuin worden geïnstalleerd. Als je de ruimte hebt, is dit een mogelijk alternatief als dakmontage te duur of niet haalbaar is. Waar je de panelen ook installeert, je zult er zeker van willen zijn dat je ze optimaal kunt plaatsen. Op het noordelijk halfrond worden de zonnepanelen het best naar het zuiden gericht, omdat ze daar de hele dag door het meeste directe licht ontvangen. 

Accu

Een thuisaccu zonnepanelen is zeker het overwegen waard. Overdag, wanneer de zon schijnt, wekken je zonnepanelen stroom op. Die stroom kun je gebruiken voor de waterkoker, de televisie, de wasmachine; waar je ook maar voor wil. Echter gebeurt er iets vervelends wanneer je die stroom niet gebruikt. De stroom die je niet gebruikt, gaat automatisch naar het stroomnet. Als je een thuisaccu hebt, sla je die stroom zelf op. Wanneer je dan wil, kun je de opgeslagen stroom gebruiken. Dit maakt je minder afhankelijk van je energieleverancier, de energieprijzen én bespaart je geld. 

Belastingvoordelen

​​Hoewel zonnepanelen duur kunnen lijken, vooral als je geconfronteerd wordt met de aanzienlijke initiële kosten, zul je in gedachten willen houden dat sommige plaatsen stimulansen hebben om je aan te moedigen op de groene tour te gaan. De overheid biedt belastingvoordelen aan huiseigenaars die zonnepanelen installeren. Sommige gemeenten bieden ook belastingvoordelen en kortingen wanneer je overstapt op (gedeeltelijke) zonne-energie. Maak gebruik van deze mogelijkheden om de kosten van de overstap naar zonne-energie te drukken. Wanneer je zonnepanelen wil aanschaffen als bedrijf, kan dit ook nog zeer voordelig zijn. Door gebruik te maken van btw-loze aanschaf en installatie wordt het allemaal nog even nét wat aantrekkelijker gemaakt. 

spot_img