Wat doet een chiropractor? 

Vrijwel iedereen heeft wel eens wat gehoord over een chiropractor. De verhalen zijn erg divers en vrijwel altijd positief. Hoe meer positieve verhalen je hoort, hoe sterker de interesse groeit om op te zoeken wat een chiropractor precies doet. Ben jij benieuwd naar wat een chiropractor doet? Lees dan verder!

 

Waar komt het vandaan?

Chiropractor kan je vertalen vanuit het grieks in 'behandelen met handen'. Het is een vorm van geneeskunde waarbij er communicatiestoornissen tussen de gewrichten en het zenuwstelsel worden verholpen. Om deze problemen te verhelpen wordt er gebruik gemaakt van mechanische impulsen. Over de hele wereld verdeeld zijn er 65.000 chiropractoren. 

 

In deze situaties ga je naar een chiropractor

Er zijn diverse situaties waarin het verstandig kan zijn om naar een chiropractor te gaan. Zo kan een chiropractor erg goed helpen bij gewrichtspijn, maar ook bij rug- of nekpijn. Daarnaast worden chiropractors ingezet bij heupproblemen en overige klachten die te maken kunnen hebben met een foutieve communicatie van de spieren/gewrichten en het zenuwstelsel.

 

Hoe kan een chiropractor helpen

Voordat een chiropractor begint aan een behandeling wordt er eerst onderzoek gedaan naar de mogelijke aanleiding van het lichamelijke ongemak. Als het probleem is gevonden, kan er een behandeling worden gestart. Bij de behandeling wordt er gebruik gemaakt van bepaalde druktechnieken. Een fysio Hilversum doet dit ook, maar wel met een andere werkwijze. 

 

Hoe vind je de juiste chiropractor?

Als je denkt dat je baat hebt bij een behandeling van een chiropractor, kan je op zoek gaan naar een chiropractor die bij jou past. Als het om een langere behandeling gaat, is het prettig als je je op je gemak voelt bij de chiropractor. Het kan goed helpen om via het internet meerdere praktijken met elkaar te vergelijken. Plan een gesprek in of lees de reviews om erachter te komen welke chiropractor nou goed past bij jouw situatie. 

 

Wordt een behandeling van een chiropractor gedekt door de verzekering?

De kosten van een chiropractor kunnen hoog oplopen. Het is dan ook logisch dat je wilt weten of dit gedekt wordt door de verzekering. Of het gedekt wordt door de verzekering hangt af van de soort verzekering die je hebt. Bij een basisverzekering zit dit meestal niet in het pakket, maar bij een wat uitgebreidere verzekering wel. Kijk daarom vooraf of het binnen jouw pakket valt en maak daarna de beslissing om een afspraak in te plannen. Mocht het nou niet binnen de verzekering vallen, dan kun je bij de meeste praktijken ook een betalingsregeling aanvragen. Hierdoor hoef je niet alles in een keer te betalen. 

 

spot_img