Wat hoor je te weten als je een visum gaat aanvragen?

Een visum aanvragen is de eerste stap die je hoort te nemen als je langer dan een vakantieperiode wilt verblijven binnen een land. Voor sommige landen mag je als nederlanders meer dan negentig dagen verblijven, maar voor de meeste landen buiten Europa is dit niet het geval. Daarom is het belangrijk dat je bijvoorbeeld weet hoeveel geld je achter de hand moet hebben voor het aanvragen van een visum. Ook moet je er natuurlijk voor zorgen dat je bijvoorbeeld een geldig nederlands reisproduct hebt. Dit zijn allemaal voorwaarden die verplicht zijn. Alle stappen voor het aanvragen van een visum kun je hier vinden.

 

Wanneer vraag je een visum aan?

Een visum aanvragen doe je wanneer je langer dan drie maanden van plan bent om in een land te blijven. Wanneer je van plan bent om in het buitenland te werken moet je ook een visum hebben. Een visum wordt aangevraagd bij de ambassade van een land. Deze gaat normaal gesproken over buitenlanders binnenlaten en wanneer iemand weer netjes terug naar huis hoort te gaan. Wanneer je langer dan drie maanden binnen een land blijft kan het zijn dat je er uit wordt gestuurd. Om dit te voorkomen vraag je een visum aan. 

 

Hoe kun je door suriname reizen?

Wanneer je niet van surinaamse afkomst bent moet je een visum aanvragen. Dit wordt soms ook een toeristenkaart genoemd. Bij Suriname kun je deze online bestellen en het kost meestal rond de twintig euro. Het aanvragen van een visum is nog steeds wel even belangrijk als eerst, want een land heeft als jij geen visum hebt nog steeds het recht om je het land uit te zetten. Een visum aanvragen in Suriname vereist ook een reisproduct en bewijs dat je geld hebt om jezelf te onderhouden. Wanneer dit niet bijgeleverd is bij de aanvraag zul je geen visum krijgen. Visum suriname is dus vaak makkelijker aan te vragen dan bij een land als Thailand.

 

Visum aanvragen voor thailand

Een visum thailand gaat een stuk slomer dan in Suriname helaas, maar je kunt er wel binnen een maand één verwachten zolang je alle documentatie meegeleverd hebt. Je hebt minimaal een paspoort nodig en het bewijs  dat je jezelf kunt onderhouden. Verder zijn er nog een paar kleinen voorwaarden waar je aan moet voldoen, maar deze zul je bij de reactie op je aanvraag als voorwaarden krijgen. Een visum moet soms via de post aangevraagd worden, maar vaak kan het tegenwoordig via de mail.

 

spot_img