Wat is magento 2 en hoe gebruik je het?

In de afgelopen jaren is de E-commerce branche gegroeid en dit blijft alleen maar meer groeien. Daarbij is dit een wereld die constant in ontwikkeling is. Als je van plan bent om een webshop te starten zijn er verschillende aspecten waar je rekening mee dient te houden. Er zit namelijk een behoorlijk verschil tussen bepaalde softwares, dus voor welke kun je het beste kiezen? In dit artikel lees je over de nieuwste ontwikkelingen in de wereld van E-commerce. 

Progressive Web App

PWA is een nieuwe techniek die ontwikkeld is door Google. Een Progressive Web App is een applicatie voor het web en behoort tot de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van apps en e-commerce. Met een PWA worden de functionaliteiten van een webshop gecombineerd met die van een native app. Hiermee heb je veel meer functionaliteiten dan met en standaard webshop. Je krijgt namelijk toegang tot functionaliteiten die traditioneel gebouwde websites niet hebben maar die wel handig zijn op een mobiel. Zo kun je dus je website ontwikkelen met de functionaliteiten van een app. 

Magento 2 PWA

Op het gebied van E-commerce, ook wel een webwinkel genoemd, is Magento 2 de beste keuze op dit moment. Bedrijven als Itonomy maken dit mogelijk. Een van de pakketten van Itonomy is Magento 2 PWA. Magento is een software aanbieder voor webshops en op het gebied van PWA zijn ze een voorloper als het gaat om de integratie van webshops.Magento 2 weet dat meer dan 50% van het verkeer op het web tegenwoordig van mobiel gebruik afkomstig is. Daarom is het essentieel dat de ervaring op mobiel optimaal is. 

Itonomy

Itonomy kan je dus helpen met het ontwerpen van een webwinkel voor je Progressive Web App. De webshop wordt zo gebouwd dat deze erg snel is en ook op het gebied van zoekoptimalisatie erg goed. Je zult hiermee betere conversies behalen. Daarnaast zijn er minder ontwikkelings- en onderhoudskosten nodig. Je hoeft met PWA namelijk geen rekening te houden met de diverse besturingssystemen waardoor je de app maar een keer hoeft te ontwikkelen. Daarnaast is het ook heel erg goed voor de vindbaarheid. Een Progressive Web App is te optimaliseren voor SEO. Ook is een Progressive Web App meestal een stuk sneller te bouwen van een native app. Ook is een Progressive Web App zelfs te bezoeken wanneer je geen internetverbinding hebt of slechte verbinding hebt. Zo kun je dus bepaalde elementen van je PWA zelfs online laten werken. Al met a; biedt Magento 2 PWA dus heel veel sterke functionaliteiten. 

spot_img