Wat te doen als je MacBook scherm kapot is?

Wanneer men voor het eerst een MacBook koopt, ervaren zij die in de meeste gevallen als een van de meest opwindende gadgets ter wereld. De technologie van MacBook verbaast ons en ze verbeteren onze workflow. Helaas gebeuren er soms ongelukjes en kunnen delen van je MacBook kapot gaan. Veel van deze ongelukjes zijn relatief goedkoop en gemakkelijk op te lossen, maar wat doe je als je scherm kapot is? Dat is namelijk niet zo eenvoudig en goedkoop op te lossen.

Het scherm van je MacBook

Een MacBook scherm vervangen of laten repareren zal zonder twijfel niet goedkoop zijn. Van alle hardware is je scherm een van de duurdere onderdelen. Schermen kosten veel geld, maar, wees gerust: een schermreparatie of vervanging van Apple is niet de enige optie die je hebt.

AppleCare

Bij aankoop van een Mac biedt Apple twee verschillende soorten garantie. De eerste is standaard Apple Care, die gratis is. Net als iPhones worden MacBooks (en alle andere Mac’s) standaard geleverd met een jaar hardwaredekking en 90 dagen technische ondersteuning via telefoon en chat. Dat dekt bijna alles wat mis kan gaan door hardwarefouten zoals een batterij die kapot gaat, problemen met de harde schijf, enz. 

In Apple Care zit dekking voor twee ongelukjes. Echter, moet je voor schermschade of schade aan de externe behuizing extra servicekosten betalen. Gelukkig hoef je jouw MacBook niet te laten repareren door Apple-technici. Er zijn andere door Apple geautoriseerde technici die reparaties kunnen uitvoeren en toch Apple Pay accepteren.

Apple Care +

Hoewel AppleCare bij elk nieuw Apple-product gratis geleverd wordt, kun je een bepaalde vergoeding betalen en daarmee upgraden naar AppleCare +, wat een extra jaar toevoegt aan de gewone AppleCare-dekking (dus twee jaar in totaal). Het biedt ook dekking voor accidentele schade.

Andere geautoriseerde Apple-technici

Voor degenen die Apple niet in het proces willen betrekken, zijn er andere stappen die kunnen worden genomen. Je MacBook scherm vervangen of laten repareren kan dus ook via een is een externe reparateur. Er zijn zelfs bedrijven die jouw MacBook ophalen, het scherm vervangen of repareren en weer terugbrengen. Ook geven ze vaak een jaar garantie voor een bedrag dat veel lager is dan wat Apple zelf aanbiedt. Het moeten wel legitieme en door Apple geautoriseerde technici zijn die deze reparaties uitvoeren. Indien dit niet het geval is, zal alle garantie op jouw product komen te vervallen.

spot_img