Een baan in de bouwsector, iets voor jou?

De economie in Nederland gaat alweer een lange tijd goed. Steeds meer mensen komen aan een baan of krijgen een vast contract bij hun huidige werkgever. Waar in eerste instantie werknemers alleen een contract kregen voor een bepaalde periode, is dit de laatste tijd fors aan het veranderen. Met een vaste baan hebben werknemers meer zekerheid over een baan en zijn ze op meerdere aspecten voorbereid. Zo gaat het vaststellen van bepaalde contracten veel beter en sneller met een vaste baan. Maar er zijn nog altijd mensen die nog niet over een baan beschikken. Daar kan nu verandering in komen!

Werken in de bouw

Nederland is zich voortdurend aan het innoveren. Zo is er in bijna ieder dorp wel een bouwproject bezig om nieuwe woningen te kunnen realiseren. Waar iedereen naar zijn werk gaat op kantoor, blijft de vraag naar huizen in volle aantocht. dit betekent ook dat de banen binnen deze sector enorm in trek zijn. Vele aannemers en bouwbedrijven staan te springen om nieuwe mensen, om samen met jou een bepaald project te realiseren. Zo zijn er vele voordelen van werken in de bouwsector, maar zullen we ook even kort de nadelen toelichten.

De voordelen van werken in de bouwsector

Er zijn vele voordelen aan werken in de bouwsector. Waar de een vast zit aan een beperkt aantal vakantiedagen, heb jij een langere vakantie tot je beschikking. Verder ben je relatief vroeg klaar met werken, waardoor je bijvoorbeeld meer tijd kunt doornemen met je kinderen of familie. Hieronder hebben we een aantal voordelen op een rijtje gezet:

  • Het gebruik van de bouwvakantie. In de zomervakantie leggen bouwbedrijven hun werkzaamheden stil en is er een bouwvakvakantie. Hierin heb je vier verplichte vrije weken. Een lange vakantie zit er wel in dus!
  • Elk nadeel heeft natuurlijk ook zijn voordeel. Door vroeg te beginnen zal je vroeg je bed uit moeten, maar betekent dit wel dat je weer vroeg klaar bent. Genoeg tijd voor het gezin dus!

De nadelen van werken in de bouwsector

Er zijn natuurlijk ook wel wat nadelen aan een baan in de bouwsector. Zo zijn er verschillende deadlines voor een bepaald project. Dit zou je kunnen zien als een struikelpunt, maar anderzijds zul je dit ook bij een kantoorbaan hebben. De grootste nadelen hebben we ook even op een rij gezet:

  • Je zult vroeg moeten beginnen. Sommige bedrijven beginnen al om 6:00 aan de klus!
  • Je zit vast aan een vaste vakantie. Een voordeel is dat je in de zomer over vier vrije weken beschikt. Het is daarentegen niet de bedoeling dat je bijvoorbeeld in januari op vakantie kunt.

Solliciteer nu!

Geïnteresseerd in de bouwsector? Bedrijven zijn erg op zoek naar nieuw talent die zijn steentje bij kan dragen aan bepaalde projecten. Zo zijn er verschillende bouw vacatures te vinden die je wellicht kunnen helpen aan een nieuwe baan!

spot_img