Wat te doen met kinderen in deze tijd

Het is natuurlijk even een rare tijd allemaal. Deze periode zal helaas niet heel snel voorbij zijn, maar toch moet je proberen het er het beste van te maken. En dan eigenlijk zoveel mogelijk binnen natuurlijk. Want we moeten ons wel aan de social distancing houden. Zo helpen we een handje en kunnen we zo snel mogelijk uit deze periode komen. Maar dan moet je wel ervoor zorgen dat je je wel blijft vermaken. Nu kan je er natuurlijk voor kiezen om super veel speelgoed aan te schaffen van bijvoorbeeld Schleich maar je kan natuurlijk ook genoeg andere dingen doen.

 

Haal de creativiteit naar boven

Kinderen zijn natuurlijk super creatief, en dat is alleen maar goed en daar kan je vol gebruik van maken. Je ziet op social media natuurlijk allemaal verschillende dingen die je kan doen zodat je jezelf bezig houdt en dan bijvoorbeeld ook de eenzame onder ons, zoals de ouderen, toch een glimlach te bezorgen. Denk bijvoorbeeld aan koekjes bakken die je afgeeft bij bejaardentehuizen of ziekenhuizen, maar dan wel op gepaste afstand natuurlijk. Zo kan je ook een stel kleurplaten maken. Maar wat misschien ook wel leuk is, nu het lente weer natuurlijk voor de deur staat, is bij verschillende flats waar ouderen wonen met een balkonnetje, met een stel kinderen (op gepaste afstanden weer natuurlijk) mooie tekeningen met stoepkrijt maken. Zo haal je de creativiteit naar boven, de ouderen hebben wat leuks om naar te kijken maar ook nog iets leuks om naar te kijken wanneer iedereen weg is. Dat fleurt natuurlijk ook op.

 

Betrek er bloemen bij

Omdat de bloem industrie nu natuurlijk ook helemaal op zijn gat ligt is dit natuurlijk ook een plek waar we aan moeten denken. Omdat veel bloemen nu weggegooid worden, of gered worden door een klein bedrag. Kan je natuurlijk ook wat bloemen aanschaffen en kinderen die rond laten brengen. Zo kom je natuurlijk zelf ook even buiten en dan op gepaste afstand voor de deur liggen. Zo fleur je natuurlijk ook gelijk bij mensen het huis op. Dus dat is ook dubbel goed natuurlijk.

 

En we weten natuurlijk dat de social distancing belangrijk is. Want we moeten allemaal rekening houden met elkaar om zo een einde te maken aan deze periode. Maar toch kunnen we er voor iedereen zijn. Want ondanks dat deze periode zwaar is voor veel mensen, brengt het ons toch wel dicht bij elkaar. Maar we moeten er samen wat van maken.

spot_img