Tips voor een startende ondernemer

Het beginnen van een eigen bedrijf is natuurlijk een flink karwei. Echter moet je eerst een aantal dingen voor jezelf duidelijk maken voordat je echt kan beginnen. De volgende vragen zijn bijvoorbeeld van belang: Wat is mijn doel voor de onderneming? Wat is de doelgroep van de onderneming? Hoe wil ik tot deze doelgroep aanspreken? Als je deze vragen voor jezelf duidelijk hebt en het ook een haalbaar plan is, kan je pas van start. Zodoende geef ik in deze blog een aantal tips voor de startende ondernemer.

Het doel van de onderneming

Zoals al eerder vermeld moet je eerst duidelijk hebben wat het doel van jouw onderneming is voordat je hiermee van start kan gaan. Probeer dus eerst in een aantal zinnen te formuleren wat het doel van de onderneming is en kies aan de hand van dit doel dan pas een passende strategie. Vragen die je hierbij moet beantwoorden zijn: Wie is de doelgroep? Is mijn doel op korte termijn geld verdienen of heeft het een lange termijnvisie?

De doelgroep van de onderneming

Nadat je duidelijk hebt gemaakt wie de doelgroep van de onderneming is, moet je gaan bedenken hoe je deze doelgroep wilt bereiken. Hou ook rekening met het feit dat er al een bestaande markt is en of deze markt niet al verzadigd is. Als startende ondernemer kan het soms teveel zijn om alles zelf te willen regelen, zodoende kan het handig zijn om een online marketing bureau in handen te nemen die de marketing van jouw bedrijf gaat verzorgen. Dan kan jij je namelijk op de andere werkzaamheden richten.

De verantwoordelijkheid van eigen baas zijn

Als een startende ondernemer moet u zich er ook van bewust zijn dat er zaken zijn die u nu volledig zijn moet gaan regelen. Een van die dingen zijn de verzekeringen. Het is natuurlijk makkelijk om te denken dat dat allemaal later wel komt als de onderneming al goed loopt. Echter is het toch erg belangrijk dat deze zaken al gelijk bij de oprichting geregeld worden. Want wat gebeurt er als u een ongeluk heeft tijdens de werkzaamheden namens de onderneming en u heeft nog geen AOV-verzekering afgesloten? Dan bent u de pineut. Hoeveel werk het dus ook betekent bij de start van een onderneming, probeer echt alles te regelen. U zult namelijk wel merken dat ook na de oprichting alles nog heel druk is en er geen juist moment is om dit soort dingen wel te regelen.

spot_img