De voordelen van gezonde maaltijdvervangers die je makkelijker doen afvallen

Afvallen doe je alleen in een gezond en natuurlijk eetpatroon in combinatie met voldoende beweging. Met alleen gezond eten of alleen sporten bereik je nooit je gezond streefgewicht. Een gezond eetpatroon bestaat uit natuurlijke voeding en vooral uit verse groenten en groene bladgroenten, volkorengranen en volkoren producten, onbewerkte noten, zuivel en zuivelproducten zonder toegevoegde stoffen, magere vleessoorten en vette vis. Dat dit niet makkelijk is weten we ondertussen allemaal wel. Zo een gezond eet- en leefpatroon kun je extra ondersteunen met voedingssupplementen of met maaltijdvervangers. Wat zijn de voordelen van deze maaltijdvervangers en helpen ze ons makkelijker ons overgewicht te verliezen?

Wat zijn goede maaltijdvervangers?

Goede maaltijdvervangers bevatten alle onmisbare voedingsstoffen zoals vitaminen, mineralen, eiwitten, sporenelementen en alle andere nutriënten die we nodig hebben om goed te blijven functioneren. Goede maaltijdvervangers zijn koolhydraatarm maar hebben wel voldoende (trage) koolhydraten en gezonde onverzadigde vetten en transvetten aan boord als bron van energie. Alleen zo behouden we onze spiermassa. Spieren helpen ons ook sneller afvallen. Ze gebruiken ook energie, zelfs als we ontspannen en slapen. Maaltijdvervangers hebben een lage glycemische index, waardoor ze meer vet verbranden.

Minder calorieën

Koolhydraatarme maaltijdvervangers zijn je beste keuze om verantwoord af te vallen. Ze zijn calorie-arm, gemiddeld niet méér dan 300 calorieën, waardoor je automatisch gewicht verliest.

Maaltijdvervangers doen je afvallen zonder stress

Met maaltijdvervangers weet je perfect hoeveel calorieën je inneemt. Je moet geen calorieën tellen en ook geen honger lijden. Je vervangt één of meerdere maaltijden of tussendoortjes door een maaltijdvervanger zoals een shake of een energiereep zodat je niet meer moet nadenken wat nu weer zult eten. Dat zorgt voor veel minder stress, en dat is uitgerekend een van de belangrijke oorzaken van overgewicht.

Makkelijk klaar te maken

Maaltijdvervangers zijn in een wip klaar. Als je gezond wilt afvallen maar niet graag in de keuken staat zijn zij dus dé oplossing. Zowel shakes als soepen worden vaak bereid met water, melk of yoghurt.

Vet verliezen en spiermassa behouden

Met maaltijdvervangers verbrandt je meer vet en bouw je je spiermassa niet af. Deze combinatie is dé manier om gezond en verantwoord je overgewicht kwijt te spelen.

Afvallen doe je nooit alleen, ook niet met maaltijdvervangers

Voor maximaal resultaat val je nooit in je eentje af, ook niet met maaltijdvervangers. Laat je begeleiden door een diëtist. Die staat je met raad en daad bij en kan aanpassen wanneer nodig.

De voordelen van maaltijdvervangers

Goede maaltijdvervangers zorgen voor heel wat voordelen. Goede maaltijdvervangers zijn vooral:

  • Gezond
  • Verbranden meer opgeslagen vet
  • Doen je makkelijker afvallen
  • Voorkomen een tekort aan gezonde voedingsstoffen
  • Behouden je spiermassa
  • Bevatten weinig calorieën
  • Helpen je om niet teveel te eten
  • Gebruiksvriendelijk
spot_img