De voordelen van het leasen van een auto

Tegenwoordig zijn er verschillende manieren om een auto aan te schaffen. Zo kunnen we een auto kopen, waar we daadwerkelijk over de auto beschikken en deze op onze eigen naam zal staan. Een andere manier van het aanschaffen van een auto, is leasen. Met het leasen van een auto lease je een auto van een leasemaatschappij, waarbij je zelf alleen nog verantwoordelijk bent voor de brandstof van de auto. Samen met de leasemaatschappij stel je een leasecontract op, waarbij het aantal maandelijkse kilometers en andere belangrijke afspraken in worden opgenomen. In dit blog vertellen we je graag meer over het leasen van een auto, maken we onderscheid tussen short lease en private lease en vertellen we meer over short lease voor particulieren!

Het verschil tussen short lease en private lease

Wanneer je een auto gaat leasen, zit er een groot verschil tussen short lease en private lease. Het grote verschil zit hem vooral in de duur van het leasecontract en de afspraken die hieraan verbonden zitten. Met een private leasecontract is de duur meestal van langere duur, bijvoorbeeld twee jaar. Er is een maximum aantal kilometers per maand of jaar opgenomen en beschik je over een overzichtelijk kostenplaatje. 

Wanneer je graag een auto wilt leasen voor een korte termijn, flexibel wilt zijn en nergens aan vast wilt zitten, zal shortlease een juiste keuze voor je zijn. Na een maand is het short lease contract maandelijks op te zeggen, zonder dat hier extra kosten aan verbonden zijn. Zo beschik je over vele voordelen, wat vooral voor ondernemers, zzp’ers, en het MKB zeer voordelig is. Voor het MKB zijn de kosten overzichtelijk en is er geen risico op onverwachte kosten, worden de lease-auto’s niet meegenomen op de balans en zijn er zo nog veel meer voordelen!

Short lease voor particulieren

Naast dat de flexibiliteit en het feit dat je nergens aan vast zit voor het MKB en vele ondernemers voordelig is, is ook shortlease prive erg populair aan het worden. Er zijn tegenwoordig namelijk ook vele particulieren die graag beschikken over een flexibel leasecontract, zonder dat zij erg veel risico lopen. Er is met short lease de mogelijkheid om voor een korte periode een auto te leasen, wat ook voor privé omstandigheden voordelig en gunstig uit zou kunnen komen. 

Kijk eens goed naar de flexibiliteit en alle andere voordelen van een shortlease contract. Vergelijk de voordelen van een shortlease prive contract eens met een private leasecontract, kijk eens naar of een shortlease zakelijk niet interessanter is, waarna je wellicht zelf al snel in een nieuwe lease-auto zal rijden!

 

spot_img