een alternatief voor de vlooienpipetten

Voor onze Franse buldog Bob van nu ongeveer een jaar oud was ik afgelopen zomer op zoek naar de beste manier om vlooien tegen te gaan. Op de markt zijn er heel erg veel middeltjes maar je weet nooit of het echt werkt. Bij de meeste merken is het ook lastig om reviews te vertrouwen. Vaak hebben mensen alleen maar het aantal sterren aangegeven of geven aan dat het goed is, daar heb ik dus niet zoveel aan.

 

De pipetten en de vlooienbanden

De standaard pipetten en vlooienbanden ken ik wel. De vlooienbanden zou ik eigenlijk nooit doen want dan de hond volgens mij nooit meer geaaid worden maar de pipetten heeft onze bob nu 2 keer gekregen. Ik hoorde van iemand dat het dus eerst in het bloed opgenomen wordt en zodra de hond gebeten wordt gaat de vlo pas dood. Zal de hond dat dan niet voelen? Of is het hetzelfde effect als wij door een mug worden gestoken? Ik vond het in ieder geval een beetje eng klinken.
Bij een goede dierenspeciaalzaak hebben ze van heel veel merken de pipetten trouwens, de speciaalzaken geven wel goed advies maar denken niet verder dan de pipetten zelf. Ik wil eigenlijk een homeopathisch middel of in ieder geval iets wat niet in het bloed gaat zitten.

Even verder zoeken op het internet

Een Franse buldog is blijkbaar heel erg populair in de honden wereld en heeft dan ook zijn eigen pagina’s op social media en überhaupt internet waar veel mensen hun ervaring op delen. Altijd fijn dat als iemand anders al het ei heeft uitgevonden ik dat zelf niet meer hoefde te doen. Zo ben ik al achter heel veel feitjes gekomen wat ik eerder nog niet wist, fijn. Op social media had ik zelf een berichtje geplaatst met de vraag wat mensen voor alternatief voor de pipetten en vlooienbanden gebruiken. Eerst kreeg ik hele nare reacties van mensen die vinden dat ik mij niet moet aanstellen en gewoon die standaard pipetten moest gebruiken maar op een eind kwamen er ook reacties met het geven van schapenvet met knoflook. HEA? Ja, dat dacht ik ook. Een mevrouw tipte mij om de Beaphar te proberen. Dit waren kleine bonbons dus makkelijk weg te krijgen voor de hond. Dus ik ging googelen op Beaphar schapenvet en kwam echt in een hele andere wereld terecht. Het schapenvet met knoflook heb je dus in bonbons maar ook vloeibaar. Ook zag ik nog een variant van zalmolie maar dat weet ik eigenlijk niet zo goed.
Nu is het winter dus kan ik niet zeggen of het schapenvet werkt tegen vlooien maar het is ook goed voor de huid en vacht van de hond dus hij krijgt het nu al dagelijks. En hij vindt het echt heerlijk! Zodra ik het doosje al oppak dan weet hij mij te vinden.

spot_img