Je huis inrichten doe je zo

Iedereen wil wonen in een huis dat mooi is ingericht. Het is echter niet zo makkelijk om je huis op een goede manier in te richten. Er zijn verschillende binnenhuisarchitecten die een prachtige inrichting in je huis kunnen bedenken. Maar tenzij je heel veel geld hebt is dit niet echt een optie. Je zal het toch echt zelf moeten doen. Ik ben laatst verhuisd en heb toen ook mijn woning moeten inrichten. In deze periode heb ik heel veel gelezen over hoe je je huis het beste kunt inrichten. Deze tips wil ik dan ook graag met jullie delen in deze blog.

Zoek een centerpiece

Als je een kamer gaat inrichten moet je ervoor zorgen dat er één duidelijke blikvanger is. Het is de kunst om rond deze blikvanger heen te plannen. Kijk dus voor elke kamer afzonderlijk wat jij het belangrijkste vind in die kamer. In het vervolg van deze blog zal ik dan ook benoemen wat ik als centerpiece hebt gekozen voor elke kamer in mijn woning. Je hoeft natuurlijk niet mijn blikvanger over te nemen, het zou heel goed kunnen zijn dat jij andere dingen belangrijk vindt in je huis. Gebruik dit item dan!

Woonkamer

Voor mijn woonkamer heb ik gekozen om de bank als blikvanger te nemen. Ik houd persoonlijk wel van een leuke retro-look. Ik heb daarom dan ook gekozen voor een prachtige rood-witte retro bank. De bank ziet er niet alleen prachtig uit, maar zit ook nog eens heerlijk. Ik wil nog even aanraden om de televisie niet als blikvanger van je kamer te kiezen. Elk huis heeft namelijk een televisie in de woonkamer staan, een televisie is dus zeker geen unieke blikvanger en je moet daar zeker niet omheen gaan plannen. Een andere leuke optie als blikvanger is een salontafel, er zijn veel verschillende salontafels en daar kan je heel goed een leuke kamer omheen bouwen. Toch zal ik voor een bank kiezen, omdat je daar het meest gebruik van zult maken.

Slaapkamer

Een slaapkamer is een lastige kamer om een echte blikvanger voor te vinden. Veel mensen kiezen er voor om een mooi kunstwerk boven het bed te hangen. Ik persoonlijk ben niet echt een kunstliefhebber, daarom was dit in mijn huis niet echt een optie. Ik heb gekozen voor een prachtig hemelbed. Wellicht had dit ook te maken met het feit dat mijn vrouw al vanaf kleins af aan een hemelbed wil hebben.

spot_img