Heb jij veel last van haaruitval? Er is iets aan te doen.

Ken je dat gevoel, dat je het gevoel hebt dat je in de rui bent? Je verliest gigantisch veel haar en je blijft maar plukken aan je kleren. Ook wanneer je je haren borstelt, lijkt het wel alsof je jezelf kaal kamt. Soms schrik je er wel een beetje van. Want ja, niemand wilt vroeg kaal worden. En als vrouw zijnde wil je het liefst helemaal niet kaal worden. Maar haaruitval is best wel normaal. Tot een bepaalde hoogte natuurlijk!

Haaruitval hoort erbij.

Het is misschien niet wat je nu wilt horen. Maar haaruitval is eigenlijk best normaal. Het hoort er eenmaal bij. Het is inderdaad niet altijd even leuk. Maar wees gerust. Er is niet iets raars met je aan de hand.  Er zitten gemiddeld 100.000 haren op je hoofd. Er moet een hoop uitvallen wil je kaal worden natuurlijk. En wees niet bang, het is ook normaal om tussen de vijftig en honderd haren per dag te verliezen. Die groeien namelijk allemaal weer aan. Dus nee je wordt niet vroeg kaal. Je haar zorgt er alleen maar voor dat slechte haren weg gaan en er nieuwe haren voor terug komen.

Toch wat hulp hebben?

Wil je toch wat hulp tegen het haarverlies? Dat kan natuurlijk. Je kan aan je kapper vragen wat voor producten je moet gebruiken om je haar uitval te laten minderen en je haar goed te verzorgen. Maar je kan het ook makkelijker doen. Slik wat extra vitamine B. Dit voedt namelijk je haren en zorgt ervoor dat je minder haren verliest. Het helemaal tegengaan, dat lukt natuurlijk niet. Maar het iets minderen lukt wel. En bij elke drogist kan je vitamine B pillen kopen. Dus het is ook niet dat je helemaal langs de dokter moet om de pillen te krijgen. En het andere voordeel van vitamine B pillen? Het helpt ook bij het verstevigen van je nagels en je huid. Dus dan ben je helemaal goed bezig.

Een ander trucje.

Wat ook helpt tegen het haar verlies. Is het slapen met vast haar. Het klikt misschien raar. Maar door met vast haar te slapen, komen je haren minder snel in de knoop en wordt je haar minder snel dood. Je beschermt eigenlijk je haar ermee. Zorg er wel voor dat je je haren dan vast doet met een elastiekje zonder metaal.

spot_img