Help, welke lamp kies ik?

Elke dag worden er weer nieuwe ontwikkelingen gedaan en dat maakt het soms niet gemakkelijk om keuzes te maken. Zo heb je ook een ontzettend breed assortiment aan huis artikelen. Dit maakt het inrichten van je nieuwe huis niet altijd even makkelijk. Natuurlijk heeft iedereen zo zijn eigen stijl en hieruit kan je dan sneller een keuze maken. Maar misschien zit je al jaren in dezelfde woonkamer TV te kijken en ben je toe aan een nieuwe opknapbeurt en wat veranderingen. Het aanschaffen van nieuwe lampen kunnen je hierbij helpen. Maar ja, wat voor lamp ga je aanschaffen? Wij hebben wat verschillende soorten lampen voor je op een rijtje gezet die je wellicht zullen helpen bij jouw keuze!

Hanglampen

Hanglampen zijn de meest gebruikte type lampen in vooral de woonkamer. Ook in de eetkamer zijn dit tactische lampen. Ze worden boven tafels gehangen, boven aan een zithoek en bij Tv’s en andere plekken in de woonkamer. De hanglamp heb je dan ook in allerlei verschillende stijlen. Plafondlampen zijn eigenlijk een goede andere naam voor hanglampen. Plafondlampen worden ook aan het plafond geïnstalleerd. Dit is ook alleen maar tactisch zodat je er geen last van hebt in de ruimte zelf. Zo kan je de oppervlakte geheel gebruiken voor de meubels in je kamer.

Spotjes

We kennen ze allemaal wel: spotjes. Spotjes geven niet alleen super goed licht, maar zie je niet eens terug. Als je kiest voor een strakke stijl in je huis passen spotjes hier ontzettend goed tussen. Er is meer dan voldoende licht in de kamers van je huis, maar ze vallen niet op.

Staande lampen

Ook staande lampen worden nog veel gebruikt in vooral de woonkamer en de eetkamer. Dit zijn lampen die bewust in het zicht gezet worden omdat dat zorgt voor een bepaalde sfeer. Staande lampen staan dan wel in het zicht, maar vallen wel nauwelijks op door de bescheiden designs. Als je bewust kiest voor een staande lamp zodat het opvalt kan je kiezen voor een robuustere en stoerdere look.

Welke lamp je kiest helpt bij de sfeer die je huis krijgt. Daarom is het goed om je lamp in je huis te zetten en te kijken of het bij de sfeer past die je wilde. Als je eenmaal de lamp hebt gevonden die past in de sfeer die je voor ogen had, kan je er voor kiezen om er meerdere aan te schaffen of het bij een te laten.

spot_img