Het inrichten van je studentenkamer doe je zo

Nu ik in de laatste fase van mijn studie zit en bezig ben met mijn scriptie, had ik even een besefmomentje van hoe snel de tijd eigenlijk is gegaan. Toen ik na mijn mbo begon aan mijn vierjarige hbo-studie zag ik er eerlijk gezegd best tegen op. De studie leek mij leuk, maar nog vier jaar in de schoolbanken, leren voor examens en groepsprojecten leken mij een onmogelijke opgave. Niets was minder waar. In het eerste jaar van mijn studie verhuisde ik van het ouderlijk nest naar een klein studiootje in Amsterdam. Daar begon mijn studentenleven van vrienden maken, stappen, het simpelste eten wat je je kunt voorstellen en tussendoor ook echt naar school. Die tijd ga ik stiekem wel missen. Voor alle studenten die hun studentenleven tegemoet gaan en op kamers gaan, heb ik een aantal tips uit mijn eigen ervaring van het verhuizen.

Ruimte besparen

Het verschilt natuurlijk of je op kamers in een studentenhuis gaat of kiest voor een studio. Omdat ik naar een studio verhuisde moest ik eerst eens goed nadenken over welke meubels ik allemaal nodig had. De beperkte ruimte kon me hierbij flink in de weg zitten. Als eerst heb ik daarom een schets gemaakt van de studio, met papiertjes “meubels” gemaakt en net zo lang geschoven met de papiertjes tot ik een praktische inrichting vond. Om ruimte te besparen koos ik voor een hoogslaper, zodat ik onder mijn bed nog ruimte had voor een zithoekje. Ook had ik een klein tafeltje op Marktplaats gevonden, waar ik zowel aan kon eten als mijn huiswerk kon maken. Op een aantal tweedehands webshops heb ik vervolgens de rest van mijn meubels gevonden. Aan de muur had ik een paar plankjes opgehangen en aan een kledingrek hing ik mijn kleding op. Mijn schoenen konden daar mooi onder staan.

Decoreren

Omdat ik voor een minimalistische stijl koos paste mijn spullen wel goed bij elkaar en oogde de studio niet klein of druk. Dat kwam ook omdat ik al mijn losse spullen in kartonnen dozen had opgeruimd, die ik uit het zicht kon zetten. Op de plankjes had ik wat kaarsjes, kleine woonaccessoires en plantjes staan. Omdat planten bij mij altijd dood gaan had ik wat vetplanten neergezet, die hoef je namelijk niet zo vaak water te geven, maar deze staan wel heel gezellig! Met een grote spiegel aan de wand oogt de kamer ook groter en met een wereldkaart aan de wand kon ik de bestemming van mijn volgende tripjes alvast uitkiezen.

spot_img