Klusjes doen in mijn vrije dagen

We hebben in de periode rondom de lente te maken gehad met veel verschillende maatregelen om de verspreiding van het virus te voorkomen. Maar nu de zomer dichterbij begint te komen en wij met z’n allen toch graag op vakantie zouden willen, blijft het toch lastig om zoiets te ondernemen. Ik had wel een aantal dagen gepland, zodat ik even tot rust kon komen van het werk. De planning was wel om op vakantie te gaan, maar ik heb ervoor gekozen om lekker thuis te blijven. Toch wilde ik niet niks doen, maar liever wel actief bezig blijven. Daarom heb ik besloten om in en rondom mijn huis een aantal klusjes te gaan doen die al lang op mijn to-do lijst stonden. De klusjes die ik wilde gaan doen was het opnieuw schilderen van de kozijnen en het leggen van een nieuwe vloer. Dat is wel makkelijker gezegd dan gedaan, want het vergt erg veel tijd en moeite. Alsnog is het mij wel gelukt, maar dat ging niet zonder slag of stoot. In dit blog zal ik je wat meer vertellen of hoe dat verlopen is.

Schilderen van de kozijnen

Als eerst heb ik ervoor gekozen om al mijn kozijnen opnieuw te schilderen. Mijn kozijnen zijn zeker tien jaar niet meer geschilderd en konden wel een nieuw likje verf gebruiken. Voor het schilderen van kozijnen, dien je deze eerst schoon te maken. Als ze schoon zijn en volledig vuilvrij zijn, kun je beginnen met het schilderen. Ik heb ervoor gekozen om ze wederom wit te schilderen, want dat blijf ik toch het mooiste vinden. Het koste me een lange dag werk, maar het was erg mooi geworden.

Een nieuwe vloer leggen

Nadat ik klaar was met het schilderen van de kozijnen kon ik een start gaan maken aan het vervangen van mijn oude vloer. Eerst heb ik al mijn meubels en mijn spullen weg gezet, daarna kon ik de oude vloer eruit halen. Vervolgens heb ik op de kale vloer eerst overal ondervloeren geplaatst. Daarna kon ik mijn nieuwe quick step laminaat gaan leggen. Daar was ik even een middagje mee bezig geweest, maar het ging mij vrij vlot af. Aan het begin was het even puzzelen, maar toen ik eenmaal de smaak te pakken had ging het erg snel. Nu mijn nieuwe vloer er volledig in ligt, ben ik ontzettend tevreden met het resultaat.

spot_img